Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na kapustę otwarty. Dzisiaj proponuję surówkę z dodatkiem rukoli, szalotki i czosnku.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1008
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5586
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8716
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17953
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1008
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5586
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8716
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17953
Składniki
Kapustę szatkujemy na tarce lub drobno siekamy nożem. Listki rukoli kroimy w paski. Rukolę i kapustę przekładamy do miski, posypujemy szczyptą soli i lekko wygniatamy. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i posiekaną szalotkę. Na koniec dodajemy majonez, jogurt naturalny około pół łyżeczki cukru trochę pieprzu i ew. sól dla smaku.