Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na kapustę otwarty. Dzisiaj proponuję surówkę z dodatkiem rukoli, szalotki i czosnku.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10289
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2918
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2015
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 769
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10289
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2918
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2015
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 769
Składniki
Kapustę szatkujemy na tarce lub drobno siekamy nożem. Listki rukoli kroimy w paski. Rukolę i kapustę przekładamy do miski, posypujemy szczyptą soli i lekko wygniatamy. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i posiekaną szalotkę. Na koniec dodajemy majonez, jogurt naturalny około pół łyżeczki cukru trochę pieprzu i ew. sól dla smaku.