Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka to idealny dodatek do wielu dań obiadowych i nie tylko. Podobnie jak inne, również ta przygotowana na bazie białej kapusty i rzodkiewki stanie się też hitem podczas spotkań przy grillu, tworząc perfekcyjny duet z dobrze wypieczonym mięsem. Dodatkową zaletę tej surówki stanowi fakt, że przygotujesz są naprawdę ekspresowo, używając zaledwie kilku łatwo dostępnych składników.
tarka lub malakser
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Oczyść kapustę z zewnętrznych liści. W sezonie zamiast białej kapusty, możesz użyć kapusty młodej. Niezależnie od opcji, poszatkuj drobno warzywo lub zetrzyj je na większych oczkach na tarce lub w malakserze. Przełóż do miski, lekko posól, pougniataj dłońmi i odstaw na około 15 minut.
Po tym czasie dodaj do kapusty startą na dużych oczkach tarki rzodkiewkę i posiekany drobno szczypiorek. Całość wymieszaj dokładnie z majonezem, jogurtem i przyprawami.