Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka to idealny dodatek do wielu dań obiadowych i nie tylko. Podobnie jak inne, również ta przygotowana na bazie białej kapusty i rzodkiewki stanie się też hitem podczas spotkań przy grillu, tworząc perfekcyjny duet z dobrze wypieczonym mięsem. Dodatkową zaletę tej surówki stanowi fakt, że przygotujesz są naprawdę ekspresowo, używając zaledwie kilku łatwo dostępnych składników.
tarka lub malakser
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8547
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7032
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327508
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8547
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7032
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327508
Składniki
Oczyść kapustę z zewnętrznych liści. W sezonie zamiast białej kapusty, możesz użyć kapusty młodej. Niezależnie od opcji, poszatkuj drobno warzywo lub zetrzyj je na większych oczkach na tarce lub w malakserze. Przełóż do miski, lekko posól, pougniataj dłońmi i odstaw na około 15 minut.
Po tym czasie dodaj do kapusty startą na dużych oczkach tarki rzodkiewkę i posiekany drobno szczypiorek. Całość wymieszaj dokładnie z majonezem, jogurtem i przyprawami.