Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka to idealny dodatek do wielu dań obiadowych i nie tylko. Podobnie jak inne, również ta przygotowana na bazie białej kapusty i rzodkiewki stanie się też hitem podczas spotkań przy grillu, tworząc perfekcyjny duet z dobrze wypieczonym mięsem. Dodatkową zaletę tej surówki stanowi fakt, że przygotujesz są naprawdę ekspresowo, używając zaledwie kilku łatwo dostępnych składników.
tarka lub malakser
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 679
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 1414
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przypra...
Odsłon: 293
Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem. Kapusta jest bardzo smaczna, może być je...
Odsłon: 222
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 679
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 1414
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przypra...
Odsłon: 293
Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem. Kapusta jest bardzo smaczna, może być je...
Odsłon: 222
Składniki
Oczyść kapustę z zewnętrznych liści. W sezonie zamiast białej kapusty, możesz użyć kapusty młodej. Niezależnie od opcji, poszatkuj drobno warzywo lub zetrzyj je na większych oczkach na tarce lub w malakserze. Przełóż do miski, lekko posól, pougniataj dłońmi i odstaw na około 15 minut.
Po tym czasie dodaj do kapusty startą na dużych oczkach tarki rzodkiewkę i posiekany drobno szczypiorek. Całość wymieszaj dokładnie z majonezem, jogurtem i przyprawami.