Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka do przygotowania surówka. Słodkawy smak kapusty złamałam lekko pikantną białą rzodkwią, a wyrazistości dopełnił szczypiorek z własnej hodowli :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1491
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 604
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1491
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 604
Składniki
Wierzchnie liście kapusty zazwyczaj nie są najładniejsze, wiec lepiej je odrzucić. Po dokładnym opłukaniu szatkujemy drobno kapustę, dodajemy startą na tarce rzodkiew i ogórek oraz posiekany szczypiorek. Śmietanę mieszamy z solą i pieprzem. Polewamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 15 minut. Składniki puszczą soki i w połączeniu ze śmietaną utworzą pyszny sosik. Przed podaniem jeszcze raz zamieszać surówkę.