Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka do przygotowania surówka. Słodkawy smak kapusty złamałam lekko pikantną białą rzodkwią, a wyrazistości dopełnił szczypiorek z własnej hodowli :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11298
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11298
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
Wierzchnie liście kapusty zazwyczaj nie są najładniejsze, wiec lepiej je odrzucić. Po dokładnym opłukaniu szatkujemy drobno kapustę, dodajemy startą na tarce rzodkiew i ogórek oraz posiekany szczypiorek. Śmietanę mieszamy z solą i pieprzem. Polewamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 15 minut. Składniki puszczą soki i w połączeniu ze śmietaną utworzą pyszny sosik. Przed podaniem jeszcze raz zamieszać surówkę.