Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2120 Ocena: 47369

Dodano:

Odsłon: 11568

Prosta i szybka w przygotowaniu surówka, zadowoli najwybredniejsze podniebienia. Idealnie nadaje się do mięs, jak i dań warzywnych.

Składniki

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej (około 700 g)
  • 1 marchew
  • 1 garść natki pietruszki
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno szatkujemy. Dodajemy pokrojone w kostkę jabłko, startą na wiórki marchew, pokrojone w kostkę ogórki, posiekaną natkę i cebulę.
    Mieszamy z jogurtem i majonezem.
    Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń