Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka do obiadu ze świeżych warzyw polanych olejem i sokiem z cytryny.
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 14611
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 14611
Składniki
Najpierw robimy sos do surówki.
Do kubeczka dajemy oliwę, sok z cytryny oraz wsypujemy przyprawy. Dobrze wszystko mieszamy. Tak przygotowany sos wkładamy do lodówki.
Kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do miski. Pora kroimy w półplasterki. Dorzucamy do kapusty. Solimy lekko i trochę wyciskamy w rękach, aby zmiękły. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Obrane ze skórki jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa przekładamy do dużej miski, mieszamy, polewamy sosem tuż przed wydaniem na stół.
Surówka z kapusty pekińskiej gotowa!