Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka do obiadu ze świeżych warzyw polanych olejem i sokiem z cytryny.
Choinki z ciasta francuskiego to szybka i efektowna przekąska, którą przyrząd...
Odsłon: 2762
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 311
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 227
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 363
Choinki z ciasta francuskiego to szybka i efektowna przekąska, którą przyrząd...
Odsłon: 2762
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 311
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 227
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 363
Składniki
Najpierw robimy sos do surówki.
Do kubeczka dajemy oliwę, sok z cytryny oraz wsypujemy przyprawy. Dobrze wszystko mieszamy. Tak przygotowany sos wkładamy do lodówki.
Kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do miski. Pora kroimy w półplasterki. Dorzucamy do kapusty. Solimy lekko i trochę wyciskamy w rękach, aby zmiękły. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Obrane ze skórki jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa przekładamy do dużej miski, mieszamy, polewamy sosem tuż przed wydaniem na stół.
Surówka z kapusty pekińskiej gotowa!