Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka do obiadu ze świeżych warzyw polanych olejem i sokiem z cytryny.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2488
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3415
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1492
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2195
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2488
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3415
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1492
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2195
Składniki
Najpierw robimy sos do surówki.
Do kubeczka dajemy oliwę, sok z cytryny oraz wsypujemy przyprawy. Dobrze wszystko mieszamy. Tak przygotowany sos wkładamy do lodówki.
Kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do miski. Pora kroimy w półplasterki. Dorzucamy do kapusty. Solimy lekko i trochę wyciskamy w rękach, aby zmiękły. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Obrane ze skórki jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa przekładamy do dużej miski, mieszamy, polewamy sosem tuż przed wydaniem na stół.
Surówka z kapusty pekińskiej gotowa!