Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka do obiadu ze świeżych warzyw polanych olejem i sokiem z cytryny. Najczęściej do kapusty pekińskiej dodajemy marchew, cebulę i jabłko. W naszej surówce nie będzie cebuli. W jej miejsce damy seler naciowy posiadający duże walory smakowe. Jest lekko pikantny, słonawy, korzenny i chrupiący. Ma też ogromne właściwości prozdrowotne. Godnie zastąpi cebulę, którą nie wszyscy lubią lub nie bardzo mogą jeść.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1506
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420909
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1913
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1506
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420909
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1913
Składniki
Kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do miski. Posypujemy szczyptą soli, lekko wyciskamy. Seler naciowy kroimy w drobną kostkę, jabłko ze skórką i marchew trzemy na tarce o grubych oczkach. Rozdrobnione warzywa łączymy z kapustą, skrapiamy sokiem z cytryny, aby jabłko nie ściemniało.
Polewamy surówkę olejem, Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem do smaku.
Prosta surówka z kapusty pekińskiej gotowa!