Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna surówka do obiadu.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44754
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44754
Składniki
Wykonanie: Kapustę dobrze oczyścić, drobno posiekać razem z cebulą i czosnkiem. Wymieszać z posiekaną lub startą rzodkiewką, dodać sól i paprykę mieloną do smaku, dokładnie wymieszać. Włożyć do glinianego naczynia, skropić octem, nakryć przykrywką i obciążyć i przechowywać w chłodnym miejscu. Tak przygotowana surówka nadaje się do spożycia po tygodniu. Jeżeli chcemy przechowywać dłużej to należy przełożyć do słoiczków i zapasteryzować.