Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna surówka do obiadu.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 918
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4160
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 153
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 663
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3502
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 918
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4160
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 153
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 663
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3502
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 715
Składniki
Wykonanie: Kapustę dobrze oczyścić, drobno posiekać razem z cebulą i czosnkiem. Wymieszać z posiekaną lub startą rzodkiewką, dodać sól i paprykę mieloną do smaku, dokładnie wymieszać. Włożyć do glinianego naczynia, skropić octem, nakryć przykrywką i obciążyć i przechowywać w chłodnym miejscu. Tak przygotowana surówka nadaje się do spożycia po tygodniu. Jeżeli chcemy przechowywać dłużej to należy przełożyć do słoiczków i zapasteryzować.