Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna surówka do obiadu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2585
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3457
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1554
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2232
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2585
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3457
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1554
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2232
Składniki
Wykonanie: Kapustę dobrze oczyścić, drobno posiekać razem z cebulą i czosnkiem. Wymieszać z posiekaną lub startą rzodkiewką, dodać sól i paprykę mieloną do smaku, dokładnie wymieszać. Włożyć do glinianego naczynia, skropić octem, nakryć przykrywką i obciążyć i przechowywać w chłodnym miejscu. Tak przygotowana surówka nadaje się do spożycia po tygodniu. Jeżeli chcemy przechowywać dłużej to należy przełożyć do słoiczków i zapasteryzować.