Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna surówka do obiadu.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9967
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2588
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1729
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 650
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3842
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9967
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2588
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1729
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 650
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3842
Składniki
Wykonanie: Kapustę dobrze oczyścić, drobno posiekać razem z cebulą i czosnkiem. Wymieszać z posiekaną lub startą rzodkiewką, dodać sól i paprykę mieloną do smaku, dokładnie wymieszać. Włożyć do glinianego naczynia, skropić octem, nakryć przykrywką i obciążyć i przechowywać w chłodnym miejscu. Tak przygotowana surówka nadaje się do spożycia po tygodniu. Jeżeli chcemy przechowywać dłużej to należy przełożyć do słoiczków i zapasteryzować.