Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna surówka do obiadu.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 120
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 160
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 263
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 120
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 160
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 263
Składniki
Wykonanie: Kapustę dobrze oczyścić, drobno posiekać razem z cebulą i czosnkiem. Wymieszać z posiekaną lub startą rzodkiewką, dodać sól i paprykę mieloną do smaku, dokładnie wymieszać. Włożyć do glinianego naczynia, skropić octem, nakryć przykrywką i obciążyć i przechowywać w chłodnym miejscu. Tak przygotowana surówka nadaje się do spożycia po tygodniu. Jeżeli chcemy przechowywać dłużej to należy przełożyć do słoiczków i zapasteryzować.