Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej „ KIMCHI”

Surówka z kapusty pekińskiej „ KIMCHI”

Autor:

Przepisów i artykułów: 2444 Ocena: 16416

Dodano:

Odsłon: 4399

Super smaczna surówka do obiadu.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kapusty pekińskiej „ KIMCHI”

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę dobrze oczyścić, drobno posiekać razem z cebulą i czosnkiem. Wymieszać z posiekaną lub startą rzodkiewką, dodać sól i paprykę mieloną do smaku, dokładnie wymieszać. Włożyć do glinianego naczynia, skropić octem, nakryć przykrywką i obciążyć i przechowywać w chłodnym miejscu. Tak przygotowana surówka nadaje się do spożycia po tygodniu. Jeżeli chcemy przechowywać dłużej to należy przełożyć do słoiczków i zapasteryzować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń