Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórków kiszonych

Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórków kiszonych

Autor:

Przepisów i artykułów: 378 Ocena: 4648

Dodano:

Odsłon: 5065

Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórków kiszonych to przepis łatwy, szybki i bardzo smaczny. Idealny dodatek praktycznie do wszystkich mięs, czy ryb. Kapusta pekińska to bardzo wdzięczny produkt do stworzenia surówek. Świetnie łączy się praktycznie ze wszystkimi warzywami i to zarówno tymi świeżymi, jak i przetworzonymi.

Składniki

  • 1/2 dużej kapusty pekińskiej
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 1/2 pęczku koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Pieprz
  • Sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórków kiszonych

Przygotowanie

  1. Najpierw drobno szatkujemy kapustę i wrzucamy do miski. Następnie odsączamy kukurydzę i dorzucamy do kapusty. Później kroimy ogórki kiszone w kostkę i dodajemy do warzyw.

  2. Surówkę doprawiamy do smaku pieprzem i solą, a następnie dodajemy majonez i jogurt. Na koniec dorzucamy drobno posiekany koperek i wszystko dokładnie mieszamy.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń