Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej, pomidorków koktajlowych i musztardy francuskiej

Surówka z kapusty pekińskiej, pomidorków koktajlowych i musztardy francuskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 782 Ocena: 49206

Dodano:

Odsłon: 451

Dzisiaj proponuję Wam szybki, wręcz błyskawiczny i bardzo prosty przepis na surówkę z kapusty pekińskiej. Taką surówkę możemy zrobić w 15 minut i już mamy pyszny dodatek do mięsa na niedzielny obiad. Gorąco polecam.

Składniki

  • kapusta pekińska (mała) 1 sztuka
  • pomidorki koktajlowe 250 g
  • musztarda francuska 2 łyżki
  • jogurt naturalny 2 łyżki
  • majonez 2 łyżki
  • sól
  • pieprz czarny mielony
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kapusty pekińskiej, pomidorków koktajlowych i musztardy francuskiej

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ściereczką, odrywamy uszkodzone, zewnętrze liście. Następnie kroimy wzdłuż na połowę i drobno siekamy. Poszatkowaną kapustę przekładamy do miski.
    Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym i musztardą francuską. Do kapusty dodajemy pomidorki pokrojone na połówki, wlewamy sos. Całość doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, delikatnie mieszamy. Surówka jest od razu gotowa do jedzenia.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń