Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy zainteresowany dobrym i zdrowym jedzeniem wie, że surówki to doskonała samodzielna przekąska, jak również niezbędny dodatek, składowa dania głównego! Zatem są ich niezliczone warianty! Ja dzisiaj proponuję surówkę z kapusty pekińskiej, jako głównego jej składnika, oraz kolejnych warzyw i przypraw, które sprawiają, że oprócz barwnej kompozycji, uzyskałem zbalansowany, słodko-kwaśny smak! Taki właśnie wariant był mi potrzebny, do podania jej razem z piersią z kurczaka w sosie ananasowym! Ale samodzielnie smakuje również doskonale! Jak uzyskać niezbędny efekt smakowo kolorystyczny? O tym w szczegółowym opisie... Smacznego. <WJ>
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, lekko oprószamy solą i gnieciemy rękoma by skruszała. W tym czasie paprykę kroimy w cienkie paski, razem z pokrojoną w pokrojoną w piórka cebulką, groszkiem i orkiszem, dodajemy do kapusty. Oliwę łączymy z miodem, octem, musztardą. Wlewamy do warzyw i dokładnie łączymy. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.