Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną, szybką w wykonaniu surówkę do obiadu przygotowaną z kapusty włoskiej, marchewki i kukurydzy. Surówka z kapusty włoskiej nie jest zbyt popularna, a powinna, bo jest smaczna, zdrowa i prosta w wykonaniu. Doskonała do wszelkich dań mięsnych. Zdrowa, smakowita, zwłaszcza z młodej kapusty włoskiej, jaką teraz możemy kupić.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5818
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12516
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5258
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5818
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12516
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5258
Składniki
Kapustę cienko szatkujemy i solimy. Mieszamy i nieco ugniatamy Marchewkę ścieramy na małych oczkach Kukurydzę odsączamy
Kapustę mieszamy razem z marchewką i kukurydzą
Do surówki wciskamy sok z cytryny i dolewamy oliwę. Doprawiamy pieprzem. Wszystko razem mieszamy. Odstawiamy na kilkanaście minut, aby smaki się przegryzły
Sałatkę podajemy do dań mięsnych lub kotletów warzywnych/ jarskich