Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja na kolorową sałatkę do obiadu. Kompozycja dwóch rodzajów kapust z dodatkiem pestek. Pysznie i zdrowo. Spróbujcie koniecznie.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 599
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 977
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1967
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 599
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 977
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1967
Składniki
Wszystkie składniki sosu wlewamy do słoiczka, zakręcamy i potrząsamy kilka razy do momentu, aż wszystkie składniki się połączą.
Pestki dyni, słonecznika i sezam lekko podprażamy na suchej patelce (najlepiej zrobić to partiami każde pestki osobno, wtedy będziemy mieli pewność, że nic nam się nie spali). Odstawiamy do wystudzenia. Pistacje obieramy z łupinek.
Kapustę włoską i czerwoną siekamy w cienkie paseczki. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki siekamy, połowę dodajemy do warzyw, a drugą zostawiamy do dekoracji. Warzywa mieszamy, dodajemy pestki, orzechy i polewamy wszystko sosem. Dokładnie mieszamy i posypujemy resztą natki pietruszki. Smacznego ;)