Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 2304 Ocena: 50965

Dodano:

Odsłon: 500

Obdarowani swojskimi specjałami i owocami oraz warzywami bez zbędnych ulepszaczy, polecamy owo cudo. Nie tylko jako dodatek do obiadu. Sama smakuje wybornie.

Składniki

  • 250 g czerwonej kapusty kiszonej
  • 2 papierówki
  • 2 szalotki
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 1 łyżka miodu
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

Przygotowanie

  1. Odciśniętą z zalewy kapustę kroimy na kawałki wg własnego upodobania.



    Szalotki siekamy.



    Papierówki ścieramy na tarce do jarzyn (wraz ze skórką).



    Wszystkie składniki łączymy z olejem i miodem.



    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.



    Schładzamy przed podaniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń