Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1652

Dodano:

Odsłon: 4279

Smaczna i zdrowa .

Składniki

5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kiszonej kapusty

Przygotowanie

  1. Kapustę kroimy drobniej ( ja miałam kapustę domowej roboty więc jej już nie kroiłam ) i ścieramy do niej marchewkę i jabłko ( wcześniej obrane ) na dużych oczkach. Obraną cebulę kroimy w kostkę.
    Boczek pokrojony w kostkę przesmażamy na suchej patelni dodajemy do kapusty, doprawiamy pieprzem ziołowym, czarnym i 2 - 3 łyżki oleju. Mieszamy. Jeżeli zamiast boczku macie kiełbaskę to wtedy podsmażacie ją na 2 - 3 łyżkach oleju i razem dodajecie do kapusty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 28 lutego 2014 pycha, muszę zrobić w Twojej wersji !

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 27 lutego 2014 z boczusiem mmmm pycha!duży kciuk i do realizacji

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zlytygrysek 26 lutego 2014 Kiedyś napisałem ,że jadam modrą kapuchę z podsmażonym boczkiem to mnie trolle wyśmiały. A Twoja kiszona z boczkiem jest wspaniała :)) Odpowiedzi: 2 ▼

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń