Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kiszonej kapusty z porem i jabłkiem to błyskawiczny, prosty w przygotowaniu, smaczny dodatek do większości dań z rybą, kotletów schabowych czy mielonych. Jest to cennym źródłem witamin i składników mineralnych a do tego wybornie smakuje.
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1166
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 106
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 196
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1188
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1166
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 106
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 196
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1188
Składniki
Opłukaną w zimnej wodzie kapustę odsączamy a następnie drobno szatkujemy. Jasną część pora dość drobno siekamy. Obrane ze skórki jabłko ścieramy na tarce o dużych otworach.
W dużej misce umieszczamy posiekaną kapustę, dodajemy pora oraz starte jabłko na końcu wlewamy oliwę, całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.