Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kiszonej kapusty z porem i jabłkiem to błyskawiczny, prosty w przygotowaniu, smaczny dodatek do większości dań z rybą, kotletów schabowych czy mielonych. Jest to cennym źródłem witamin i składników mineralnych a do tego wybornie smakuje.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 237
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 518
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 971
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 254
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 237
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 518
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 971
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 254
Składniki
Opłukaną w zimnej wodzie kapustę odsączamy a następnie drobno szatkujemy. Jasną część pora dość drobno siekamy. Obrane ze skórki jabłko ścieramy na tarce o dużych otworach.
W dużej misce umieszczamy posiekaną kapustę, dodajemy pora oraz starte jabłko na końcu wlewamy oliwę, całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.