Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta surówka z marchewki jest lekka, słodka, z idealną chrupkością i wyczuwalnym, cytrusowym akcentem. Sałatkę możesz przygotować na lunch, kolację lub zdrowy deser. Zabierz ze sobą tę przekąskę na domówkę, a każdy poprosi cię o przepis. Surówkę jedz samodzielnie, z kawałkiem ciepłej bagietki lub grillowanym kurczakiem.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44637
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182060
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 229
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44637
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182060
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 229
Składniki
Na blasze do pieczenia wyłożonej papierem wyłóż orzechy i wstaw do pieca nagrzanego do 180°C na 7-10 minut albo upraż orzechy na suchej patelni. Następnie odstaw do ostygnięcia i posiekaj. Żurawinę umieść w miseczce, zalej wrzątkiem i po chwili odlej wodę. Dzięki temu owoce będą miększe. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej. Wszystkie składniki umieść w misce.
Do szklanki wlej olej, dolej sok z cytryny i pomarańczy, miód oraz (ewentualnie) szczyptę soli lub/i chili. Wymieszaj sos i polej nim sałatkę, po czym dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut, by smaki się połączyły. Surówka z marchewki jest najlepsza w dniu przygotowania.