Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta surówka z marchewki jest lekka, słodka, z idealną chrupkością i wyczuwalnym, cytrusowym akcentem. Sałatkę możesz przygotować na lunch, kolację lub zdrowy deser. Zabierz ze sobą tę przekąskę na domówkę, a każdy poprosi cię o przepis. Surówkę jedz samodzielnie, z kawałkiem ciepłej bagietki lub grillowanym kurczakiem.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 984
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4610
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1253
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 984
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4610
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1253
Składniki
Na blasze do pieczenia wyłożonej papierem wyłóż orzechy i wstaw do pieca nagrzanego do 180°C na 7-10 minut albo upraż orzechy na suchej patelni. Następnie odstaw do ostygnięcia i posiekaj. Żurawinę umieść w miseczce, zalej wrzątkiem i po chwili odlej wodę. Dzięki temu owoce będą miększe. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej. Wszystkie składniki umieść w misce.
Do szklanki wlej olej, dolej sok z cytryny i pomarańczy, miód oraz (ewentualnie) szczyptę soli lub/i chili. Wymieszaj sos i polej nim sałatkę, po czym dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut, by smaki się połączyły. Surówka z marchewki jest najlepsza w dniu przygotowania.