Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro już jest dostępna, to trzeba z niej korzystać. Dzisiaj proponuję pyszną surówkę obiadową z młodą kapustą w roli głównej. Suróweczka równie dobrze smakuje też solo. No i jest niskokaloryczna. A to przecież ma niemałe znaczenie. Polecam.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1132
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5666
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8763
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18167
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1132
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5666
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8763
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18167
Składniki
Kapustę drobno pokroić. Posolić, aby zmiękła. Po 10-15 minutach porządnie ją wydusić. Odlać sok z dna naczynia, który powinien wytrącić się pod wpływem soli. Czosnek przepuścić przez praskę. Umytą paprykę i pomidor pokroić na mniejsze cząstki. Umyć również koperek i szczypiorek. Drobno je pokroić. Całość wymieszać. Polać sosem winegret. Jeszcze raz wymieszać. Surówka gotowa do podania.