Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro już jest dostępna, to trzeba z niej korzystać. Dzisiaj proponuję pyszną surówkę obiadową z młodą kapustą w roli głównej. Suróweczka równie dobrze smakuje też solo. No i jest niskokaloryczna. A to przecież ma niemałe znaczenie. Polecam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Kapustę drobno pokroić. Posolić, aby zmiękła. Po 10-15 minutach porządnie ją wydusić. Odlać sok z dna naczynia, który powinien wytrącić się pod wpływem soli. Czosnek przepuścić przez praskę. Umytą paprykę i pomidor pokroić na mniejsze cząstki. Umyć również koperek i szczypiorek. Drobno je pokroić. Całość wymieszać. Polać sosem winegret. Jeszcze raz wymieszać. Surówka gotowa do podania.