Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca, lekka i bardzo prosta surówka z młodej kapusty z dodatkiem marchewki i koperku. Idealna do obiadu lub na grilla, zachęcam do wypróbowania!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13748
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1575
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15281
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6248
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13748
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1575
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15281
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6248
Składniki
Główkę kapusty przekroić na pół, zdjąć brzydkie liście z kapusty, odkroić głąb, opłukać wodą i odsączyć. Kapustę poszatkować drobno ostrym nożem. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Pęczek koperku umyć, osuszyć i drobno posiekać. Dodać go do miski z kapustą i marchewką, całość dokładnie wymieszać
Do małej miski wsypać łyżeczkę cukru, pół łyżeczki soli i szczyptę pieprzu. Wycisnąć trzy łyżki soku z cytryny i wlać 6 łyżek dobrego oleju. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Surówkę z młodej kapusty wymieszać z sosem i odstawić do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie surówkę wymieszać ponownie i sprawdzić jej smak. W tym momencie można dodać jeszcze soli, pieprzu i soku z cytryny. Surówkę przechowywać w lodówce. Smacznego!