Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na szybką i zdrową surówkę, idealną na dodatek do obiadu lub grilla? Sięgnij po klasykę - surówkę z młodej kapusty i marchewki! To istna bomba witaminowa, która zachwyca prostotą i pysznym smakiem. Jej przygotowanie zajmie Ci dosłownie chwilę - wystarczy poszatkować warzywa, dodać ulubione przyprawy i gotowe! Ta prosta surówka doskonale komponuje się z mięsami, rybami i ziemniakami. Surówkę możesz przygotować na dwa sposoby: z majonezem lub z lżejszym dressingiem z soku z cytryny i oliwy. W obu wersjach smakuje wyśmienicie!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9563
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3160
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6644
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9563
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3160
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6644
Składniki
Kapustę umyj, ususz i drobno poszatkuj. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno posiekaj. Składniki przełóż do miski. Dopraw solą i pieprzem.
Surówkę z młodej kapusty połącz z majonezem i jogurtem naturalnym lub z sokiem z cytryny i oliwą.