Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka surówka z kapusty.
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135769
Pychota. Polecam.
Odsłon: 503
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14323
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6306
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135769
Pychota. Polecam.
Odsłon: 503
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14323
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6306
Składniki
Kapustę pozbawić ciemnych,brzydkich zewnętrznych liści.Następnie umyć ją,osuszyć,pokroić na ćwiartki i drobno poszatkować liście (głąb wywalić), posypać solą ok.1/4 łyżeczki,przemieszać i odstawić na 15-20 minut, by kapusta nieco zmiękła.Po tym czasie lekko pościskać kapustę dłońmi i zlać soki, które puściła.
Ogórki umyć, osuszyć,obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach.Lekko posolić dosłownie szczyptą.Odstawić na 10 minut i odcisnąć z soków.
Szczypiorek drobno posiekać.
Do odciśniętej kapusty dodać starte i odciśnięte z soku ogórki oraz posiekany szczypiorek.Dodać olej,majonez,sok z cytryny,cukier oraz pieprz do smaku.Całość wymieszać i odstawić na 15 minut by smaki się przegryzły.