Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka surówka z kapusty.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Składniki
Kapustę pozbawić ciemnych,brzydkich zewnętrznych liści.Następnie umyć ją,osuszyć,pokroić na ćwiartki i drobno poszatkować liście (głąb wywalić), posypać solą ok.1/4 łyżeczki,przemieszać i odstawić na 15-20 minut, by kapusta nieco zmiękła.Po tym czasie lekko pościskać kapustę dłońmi i zlać soki, które puściła.
Ogórki umyć, osuszyć,obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach.Lekko posolić dosłownie szczyptą.Odstawić na 10 minut i odcisnąć z soków.
Szczypiorek drobno posiekać.
Do odciśniętej kapusty dodać starte i odciśnięte z soku ogórki oraz posiekany szczypiorek.Dodać olej,majonez,sok z cytryny,cukier oraz pieprz do smaku.Całość wymieszać i odstawić na 15 minut by smaki się przegryzły.