Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, tym razem zaproponuję przepis na pyszną surówkę z młodej kapusty, z rzodkiewką i ogórkiem. Surówka jest bardzo smaczna i idealnie nadaje się do podania do obiadu lub do podania z mięsem na grillu. Polecam wypróbować przepis.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 920
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 950
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1699
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14624
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 920
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 950
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1699
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14624
Składniki
Oczyszczoną z wierzchnich liści kapustę, drobno szatkuję. Dokładnie wypłukaną i osuszoną zieleninę drobno siekam. Dokładnie umyty ogórek, kroję razem ze skórką na mniejsze kawałki. Umyte rzodkiewki kroję w cienkie półplasterki. Do miodu dodaję oliwę, sok z cytryny, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Wszystkie składniki przekładam do salaterki, polewam sosem i dokładnie mieszam. Tak przygotowaną surówkę odstawiam na około 30 minut, aby przeszła smakiem. Surówka z młodej kapusty jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa