Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upały zachęcają do spożywania lekkich i mocno wilgotnych dań, takich jak sałatki, surówki, koktajle. Surówka z młodej kapusty z koperkiem i majonezem jest doskonałą propozycją na lekki lunch czy kolację. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do grillowanych mięs. Całość jest bardzo szybka i prosta w przygotowaniu – wystarczą dwa warzywa i dobrze doprawiony, wyrazisty dressing. Surówka jest chrupiąca. Ogórek dostarcza dużej ilości wody, która jest tak potrzeba w czasie upałów. Ziołowy i wyrazisty smak koperku dopełnia całość.
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1477
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1477
Składniki
Kapustę umyj i drobno poszatkuj. Przełóż do miski. Ogórki umyj i obierz. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Odciśnij z nadmiaru soku i dołóż do wcześniej przygotowanej kapusty.
Koperek posiekaj i także przełóż do miski. Wszystko razem wymieszaj.
Przygotuj dressing. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą majonez, sok z cytryny i ocet. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dressingiem zalej surówkę z młodej kapusty z koperkiem i majonezem. Podawaj po schłodzeniu w lodówce przez przynajmniej godzinę. Udekoruj listkami sałaty.