Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz w słoiku świeże ogórki małosolne? Możesz z nich przygotować szybką surówkę do obiadu wraz z kilkoma innymi prostymi składnikami. Pokusimy się o stwierdzenie, że jest lepsza od klasycznej mizerii.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 72
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 277
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 72
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 277
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2841
Składniki
Ogórki małosolne odsącz z zalewy. Pokrój je wzdłuż, a potem w półplasterki. Cebulę umyj pod bieżącą wodą, osusz i odkrój końcówki. Poszatkuj w piórka. Połącz w misce ogórki małosolne i cebulę.
Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj drobno. Dodaj do poprzednich składników. Dopraw całość majonezem lub jogurtem naturalnym, a następnie solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj sałatkę. Umieść ją w lodówce na około 20-30 minut, aby smaki się przegryzły. Udekoruj całość posiekanym świeżym koperkiem.