Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz lekkiej, orzeźwiającej propozycji na obiad to surówka z papryki będzie idealnym wyborem. Jest intensywnie czerwona i przyciąga wzrok. Soczysta i chrupiąca cebula oraz aromatyczny koperek dodają daniu charakteru. Jednak na uwagę najbardziej zasługuje dressing – starannie skomponowany z oliwy z oliwek, octu jabłkowego i odrobiny przypraw, które podbiją smak warzyw. Surówka ta jest doskonałym dodatkiem do grillowanych mięs, ryb czy lekkich dań wegetariańskich. Możesz ją łatwo przygotować, a jednocześnie zachwyca bogactwem smaków. To danie sprawdzi się zarówno na wykwitną kolację, jak i na szybkie śniadanie czy też lunch spakowany do śniadaniówki. Sprawdź!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Składniki
Papryki umyj i usuń gniazda nasienne. Pokrój je w cienkie słupki.
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Przelej ją wrzątkiem, a następnie odstaw do odcedzenia i ostudzenia.
Koperek grubo posiekaj.
Wszystkie składniki umieść w misce sałatkowej i wstępnie przemieszaj.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki na sos. Zalej nim surówkę i całość ponownie wymieszaj.
Surówkę z papryki wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut. Podawaj na zimno, posypaną świeżo mielonym, czarnym pieprzem.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 3 dni.