Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję pyszną surówkę do obiadu i nie tylko, bo można się tą surówką po prostu delektować. Jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Polecam
nóż, tarka , sitko, miska, szklana salaterka, łyżka,
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1591
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 703
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 689
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1591
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 703
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 689
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Składniki
Kapustę obrać z wierzchnich, brzydkich liści , poszatkować, przełożyć na sitko przelać gorącą wodą i odsączyć. Cebulę obrać i pokroić w piórka, marchewki obrać opłukać i osuszyć , zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę, a cebulkę zieloną poszatkować. Wszystkie składniki przełożyć do miski dodać cukier ,sól oraz pieprz mielony do smaku, wszystko wymieszać , następnie całość połączyć z majonezem i śmietaną. Przełożyć do szklanej salaterki. Można dodać pokrojony w prążki por lecz nie koniecznie. Smacznego
Przygotowanie składników.
Składniki przygotowane do połączenia surówki z majonezem i śmietaną.
Surówka gotowa do podania.