Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na prostą, szybką, ale przede wszystkim smaczną surówkę z pora oraz kukurydzy. To połączenie jest idealnym dodatkiem do dań mięsnych i rybnych. Świetnie sprawdzi się także jako samodzielna przekąska, dodatek do tortilli, pity oraz dań z grilla.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 185
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 185
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Składniki
Por kroimy w półkrążki, przekładamy je na sitko i blanszujemy (zanurzamy na chwilę we wrzącej wodzie, a następnie błyskawicznie schładzamy w zimnej). Kukurydzę odsączmy z zalewy.
W małej miseczce łączymy majonez, śmietanę i sok z cytryny. Powstały sos doprawiamy do smaku cukrem pudrem, solą oraz pieprzem. Kukurydzę i por przekładamy do salaterki i łączymy z przygotowanym sosem. Surówkę wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.