Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jednak wracamy do starego, sprawdzonego przepisu z klasycznym połączeniem pora z jabłkiem, marchewką i pysznym sosem majonezowym. Do naszej surówki z pora dodamy jeszcze gruszkę. Będzie smacznie.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 871
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1692
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4070
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 117
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 871
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1692
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4070
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 117
Składniki
Pora oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Po pokrojeniu zalewamy go zimną wodą na 1-2 minuty, a następnie odsączamy na sitku. Lekko odciskamy i przekładamy do miski. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłko i gruszkę razem ze skórką ścieramy tak jak marchewkę. Dodajemy do pora i skrapiamy sokiem z cytryny, aby owoce nie ściemniały. Następnie dodajemy do warzyw wymieszaną śmietanę, majonez, musztardę pieprz, sól i cukier. Dokładnie łączymy. Surówkę przed podaniem warto schłodzić w lodówce, ale równie dobrze smakuje podana od razu po przygotowaniu.
Surówka z pora z gruszką i jabłkiem doskonale pasuje do różnych dań obiadowych.