Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wiosny jeszcze daleko, ale żeby umilić sobie trochę to oczekiwanie zapraszam na bardzo wiosenną surówkę. Najlepiej smakuję z warzyw, które są w pełni sezonu, ale pewnie i teraz uda Wam się zdobyć świeżego kalafiora czy też brokuła. Ważne, żeby były świeże, a nie mrożone bo będziemy je wykorzystać na surowo. Na początku trochę się zdziwiłam, że można je jeść na surowo, ale nic bardziej mylnego. Surówka jest bardzo wyrazista w smaku, a do tego zachowała całe bogactwo witamin. Bardzo polecam :)
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 34
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 240
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 20
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2094
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 34
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 240
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 20
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2094
Składniki
Wszystkie warzywa bardzo dokładnie umyć. Kalafior i brokuł rozdzielić na różyczki, a następnie bardzo drobno posiekać (warto użyć robota z odpowiednią końcówką). Rzodkiewki również bardzo drobniutko pokroić. Obie cebule także drobno posiekać. Podobnie koperek.
Tak przygotowane warzywa wymieszać ze sobą, dodać majonez i jogurt, doprawić solą i pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać.
Smacznego :)
:)