Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wiosny jeszcze daleko, ale żeby umilić sobie trochę to oczekiwanie zapraszam na bardzo wiosenną surówkę. Najlepiej smakuję z warzyw, które są w pełni sezonu, ale pewnie i teraz uda Wam się zdobyć świeżego kalafiora czy też brokuła. Ważne, żeby były świeże, a nie mrożone bo będziemy je wykorzystać na surowo. Na początku trochę się zdziwiłam, że można je jeść na surowo, ale nic bardziej mylnego. Surówka jest bardzo wyrazista w smaku, a do tego zachowała całe bogactwo witamin. Bardzo polecam :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1772
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 339
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21846
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1772
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 339
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21846
Składniki
Wszystkie warzywa bardzo dokładnie umyć. Kalafior i brokuł rozdzielić na różyczki, a następnie bardzo drobno posiekać (warto użyć robota z odpowiednią końcówką). Rzodkiewki również bardzo drobniutko pokroić. Obie cebule także drobno posiekać. Podobnie koperek.
Tak przygotowane warzywa wymieszać ze sobą, dodać majonez i jogurt, doprawić solą i pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać.
Smacznego :)
:)