Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z surowego kalafiora i brokułu

Surówka z surowego kalafiora i brokułu

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4647

Dodano:

Odsłon: 20504

Do wiosny jeszcze daleko, ale żeby umilić sobie trochę to oczekiwanie zapraszam na bardzo wiosenną surówkę. Najlepiej smakuję z warzyw, które są w pełni sezonu, ale pewnie i teraz uda Wam się zdobyć świeżego kalafiora czy też brokuła. Ważne, żeby były świeże, a nie mrożone bo będziemy je wykorzystać na surowo. Na początku trochę się zdziwiłam, że można je jeść na surowo, ale nic bardziej mylnego. Surówka jest bardzo wyrazista w smaku, a do tego zachowała całe bogactwo witamin. Bardzo polecam :)

Składniki

  • Kalafior 1/2 szt.
  • Brokuł 1/2 szt.
  • Cebula czerwona 1/2 szt. małej
  • Cebula biała 1/2 szt. małej
  • Rzodkiewki 1 pęczek
  • Majonez 2-3 łyżki
  • Jogurt naturalny gęsty 2-3 łyżki
  • Koperek 1 pęczek
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z surowego kalafiora i brokułu

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa bardzo dokładnie umyć.

    Kalafior i brokuł rozdzielić na różyczki, a następnie bardzo drobno posiekać (warto użyć robota z odpowiednią końcówką).

    Rzodkiewki również bardzo drobniutko pokroić.

    Obie cebule także drobno posiekać. Podobnie koperek.

  2. Tak przygotowane warzywa wymieszać ze sobą, dodać majonez i jogurt, doprawić solą i pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać.

  3. Smacznego :)

  4. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń