Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zbliżające się święta Wielkanocne, polecam :)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 712
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 314
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 712
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 314
Składniki
Każdy plasterek boczku należy wytopić na suchej patelni. Stają się chrupiące. Jaja gotujemy na twardo, przeciskamy przez specjalne sitko o szerokim rozstawie oczek. Można również poszatkować nożem. Paprykę kroimy na drobną kostkę.To samo robimy z ogórkiem. Szczypiorek szatkujemy. Składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem, na końcu dodajemy majonez. Kilka plasterków boczku kruszymy i dokładamy do sałatki.