Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutka w wykonaniu sałatka ziemniaczana na świąteczny stół. Na liście składników oprócz ziemniaków i cebuli znajdziecie również wędzony boczek. Kluczowy jest również sos na bazie majonezu, musztardy, jogurtu greckiego i chrzanu. Niezwykle wyrazista, po porostu przepyszna!
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 155
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 155
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie do miękkości. Następnie wystudź i obierz ze skórki. Obrane ziemniaki pokrój w równą kostkę.
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni na złoty kolor z każdej strony. Usmażony boczek odsącz z nadmiaru tłuszczu.
Czerwoną cebulę pokrój w kostkę.
Koperek drobno poszatkuj.
Wszystkie składniki sałatki przełóż do miski i wymieszaj.
W osobnej miseczce połącz składniki sosu: jogurt grecki, majonez, musztardę, chrzan i przyprawy. Składniki wymieszaj.
Gotowym sosem polej świąteczną sałatkę ziemniaczaną. Smacznego!