Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutka w wykonaniu sałatka ziemniaczana na świąteczny stół. Na liście składników oprócz ziemniaków i cebuli znajdziecie również wędzony boczek. Kluczowy jest również sos na bazie majonezu, musztardy, jogurtu greckiego i chrzanu. Niezwykle wyrazista, po porostu przepyszna!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 61
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 61
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie do miękkości. Następnie wystudź i obierz ze skórki. Obrane ziemniaki pokrój w równą kostkę.
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni na złoty kolor z każdej strony. Usmażony boczek odsącz z nadmiaru tłuszczu.
Czerwoną cebulę pokrój w kostkę.
Koperek drobno poszatkuj.
Wszystkie składniki sałatki przełóż do miski i wymieszaj.
W osobnej miseczce połącz składniki sosu: jogurt grecki, majonez, musztardę, chrzan i przyprawy. Składniki wymieszaj.
Gotowym sosem polej świąteczną sałatkę ziemniaczaną. Smacznego!