Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy temperatura za oknem zbliża się (a nawet przekracza!) 30 stopni, warto sięgnąć po lekkie i orzeźwiające dania, które z powodzeniem zastąpią tradycyjny obiad. Ta sycąca sałatka na upały z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Podaj ją samodzielnie lub jako dodatek do mięs i warzyw z grilla.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1440
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14950
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 962
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1440
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14950
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 962
Składniki
Kuskus przesyp do miski. Dopraw solą i pieprzem oraz łyżką oliwy. Zalej go wrzątkiem tak, aby woda przykryła go na około 0,5 cm. Przykryj folią spożywczą lub pokrywką i odstaw na około 10-15 minut, aby kuskus wchłonął cały płyn.
Miętę pokrój w cienkie paseczki. Ogórki oraz pomidora pokrój w grubą kostkę.
Gotowy kuskus wymieszaj przy pomocy widelca, aby nie powstały w nim grudki. Dodaj miętę, ogórka, pomidora oraz pestki granatu. Całość dopraw solą i pieprzem oraz skrop dużą ilością oliwy z oliwek. Dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj.