Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy temperatura za oknem zbliża się (a nawet przekracza!) 30 stopni, warto sięgnąć po lekkie i orzeźwiające dania, które z powodzeniem zastąpią tradycyjny obiad. Ta sycąca sałatka na upały z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Podaj ją samodzielnie lub jako dodatek do mięs i warzyw z grilla.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1175
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2070
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 496
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1175
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2070
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 496
Składniki
Kuskus przesyp do miski. Dopraw solą i pieprzem oraz łyżką oliwy. Zalej go wrzątkiem tak, aby woda przykryła go na około 0,5 cm. Przykryj folią spożywczą lub pokrywką i odstaw na około 10-15 minut, aby kuskus wchłonął cały płyn.
Miętę pokrój w cienkie paseczki. Ogórki oraz pomidora pokrój w grubą kostkę.
Gotowy kuskus wymieszaj przy pomocy widelca, aby nie powstały w nim grudki. Dodaj miętę, ogórka, pomidora oraz pestki granatu. Całość dopraw solą i pieprzem oraz skrop dużą ilością oliwy z oliwek. Dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj.