Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy temperatura za oknem zbliża się (a nawet przekracza!) 30 stopni, warto sięgnąć po lekkie i orzeźwiające dania, które z powodzeniem zastąpią tradycyjny obiad. Ta sycąca sałatka na upały z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Podaj ją samodzielnie lub jako dodatek do mięs i warzyw z grilla.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22665
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15012
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4776
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44949
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 670
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 756
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22665
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15012
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4776
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44949
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 670
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 756
Składniki
Kuskus przesyp do miski. Dopraw solą i pieprzem oraz łyżką oliwy. Zalej go wrzątkiem tak, aby woda przykryła go na około 0,5 cm. Przykryj folią spożywczą lub pokrywką i odstaw na około 10-15 minut, aby kuskus wchłonął cały płyn.
Miętę pokrój w cienkie paseczki. Ogórki oraz pomidora pokrój w grubą kostkę.
Gotowy kuskus wymieszaj przy pomocy widelca, aby nie powstały w nim grudki. Dodaj miętę, ogórka, pomidora oraz pestki granatu. Całość dopraw solą i pieprzem oraz skrop dużą ilością oliwy z oliwek. Dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj.