Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-04-2018
Odkąd przeszliśmy na mniej kaloryczne i zdrowsze odżywianie, częściej gotuję zupy na wywarze drobiowym. W związku z tym bardzo często zostaje mi gotowana pierś kurczaka, na którą niekoniecznie mam ochotę - nie przepadam za gotowanym drobiowym mięsem, moje koty też nie. Pies żre pomidory, więc to inna bajka :) Jednak nie byłabym sobą, gdybym wyrzuciła kawałek mięsa... Tak więc powstała bardzo smaczna sałatka. Jest bardzo szybka w przygotowaniu, więc ratuje nas w razie niezapowiedzianych gości. No i, oczywiście, nie ma dużo kalorii ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazaniami producenta, odcedzamy i przekładamy do miski. Ugotowane i ostudzone mięso kroimy w niedużą kostkę. Pora myjemy i kroimy w cienkie półplasterki, ogórka myjemy i również kroimy w kostkę. Przekładamy do miski. Dodajemy kukurydzę.
Do miski dodajemy jogurt i posiekany koperek (u mnie mrożony, pętał się po zamrażarce i znalazłam mu zastosowanie). Starannie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dobrze jest odstawić sałatkę chociaż na pół godziny do lodówki. Smacznego!!!!