Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka z ryżem wzbogacona o smażone i soczyste kawałki filetów z kurczaka może z powodzeniem zastąpić tradycyjną jarzynową na stole!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3690
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 669
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3690
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 669
Składniki
Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu aż będzie miękki, ale sypki. Odcedź i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Podziel brokuł na różyczki. Wrzuć do osolonej, wrzącej wody i gotuj przez 5-6 minut, aby pozostał jędrny. Odcedź i przelej zimną wodą.
Filety z kurczaka pokrój w drobną kostkę. Dopraw natką pietruszki, tymiankiem, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i smaż mięso przez 5-7 minut, mieszając często, aż będzie złociste i dobrze wysmażone. Odstaw do przestudzenia.
Papryki po usunięciu gniazd nasennych pokrój w drobną kostkę. Ogórka obierz (opcjonalnie) i również pokrój w kostkę. Kukurydzę odcedź.
W miseczce wymieszaj majonez z musztardą miodową.
W dużej misce wymieszaj ugotowany ryż, brokuł, papryki, ogórka, kukurydzę i przestudzonego kurczaka. Dodaj przygotowany sos i dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły. W razie potrzeby, posól i popieprz.