Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Feta często kojarzy się ze słonością. W zasadzie to prawda, jednak wielu używa zamiast oryginalnego, greckiego sera, sera tzw. sałatkowego o zbliżonej nazwie. W każdym razie smak sera można złagodzić na wiele sposobów. Słodkimi pomidorkami, czy jak u nas, dodatkiem słodkich winogron. Pikantności dodaje musztarda imbirowa. Całość zamyka posiekana natka pietruszki.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1454
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1370
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1454
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1370
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Składniki
Sałatę szatkujemy. Pomidorki kroimy na pół. Winogrona kroimy na plasterki. Ser kroimy w kostkę. Papryki kroimy w paski. Wszystkie składniki mieszamy i polewamy sosem. Sos: Oliwę, sok z cytryny, musztardę i pieprz mieszamy z odrobiną wody. Całość posypujemy posiekaną natka pietruszki.