Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Feta często kojarzy się ze słonością. W zasadzie to prawda, jednak wielu używa zamiast oryginalnego, greckiego sera, sera tzw. sałatkowego o zbliżonej nazwie. W każdym razie smak sera można złagodzić na wiele sposobów. Słodkimi pomidorkami, czy jak u nas, dodatkiem słodkich winogron. Pikantności dodaje musztarda imbirowa. Całość zamyka posiekana natka pietruszki.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Sałatę szatkujemy. Pomidorki kroimy na pół. Winogrona kroimy na plasterki. Ser kroimy w kostkę. Papryki kroimy w paski. Wszystkie składniki mieszamy i polewamy sosem. Sos: Oliwę, sok z cytryny, musztardę i pieprz mieszamy z odrobiną wody. Całość posypujemy posiekaną natka pietruszki.