Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy, ale ja czasami lubię przygotować jakąś prostą i szybką sałatkę, bo wtedy śniadanie do pracy na dwa dni mam z głowy. Tak jest właśnie z tą sałatką, robi się ją w mgnieniu oka, a przez kolejne dwa dni nie musze się zastanawiać co by jutro zjeść na śniadanie. Dlatego zapraszam do spróbowania!:)
miska
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2721
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 422
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2275
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2721
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 422
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2275
Składniki
W misce umieścić 2 makarony z zupek chińskich wraz z przyprawą (chodzi o samą sypką przyprawę, bez oleju) i zalać gorącą wodą tak do połowy makaronu. Odstawić pod przykryciem, ale często mieszać, aby makaron był równomiernie nasiąknięty tą wodą.
W międzyczasie można się zabrać za pozostałe składniki - umyte warzywa pokroić w kostkę, tak samo postąpić z wędliną (ale jej nie myć :P). Gdy już makaron wsiąknie całą wodę i przestygnie, dodać do niego pozostałe składniki. Majonez proponuję dodawać stopniowo. Zwykle na drugi dzień trochę tego majonezu wsiąknie ten makaron, ale zawsze można dodać. Lepiej dać mniej i dodawać, niż dodać za dużo i mieć zupę majonezową :D Ja doprawiam jeszcze solą i pieprzem, ale warto spróbować przed, bo może komuś będzie odpowiednio z samymi przyprawami z zupek. Oczywiście sałatkę należy wymieszać i odstawić minimum na 2 godziny do lodówki, aby sobie przeszła wszystkimi smakami. Czekanie jest najgorsze! Ale serio, warto. Smacznego:)