Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykańska surówka z białej kapusty jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Może być także alternatywą dla tradycyjnego colesława.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7900
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1169
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7900
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1169
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
Składniki
Szatkujemy drobno kapustę posypujemy solą i odstawiamy na pół godziny, by trochę puściła sok.
Marchew kroimy w słupki, a jabłko w kostkę. Szczypiorek i orzechy drobno siekamy.
Przygotowujemy sos: majonez, ocet, musztardę mieszamy z odrobiną soli i świeżo mielonego pieprzu.
Następnie marchew, szczypiorek, orzechy, żurawinę, kawałki jabłka i przygotowany sos mieszamy z poszatkowaną kapustą.
W razie potrzeby doprawiamy jeszcze odrobiną soli. Amerykańska surówka z białej kapusty podawana może być np. z pieczonymi żeberkami i ziemniakami.