Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką polana prostym sosem. Najłatwiejsza i najsmaczniejsza surówka do obiadu. Lekka i pełna witamin.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 82
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31242
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 401
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 82
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31242
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 401
Składniki
Kapustę przekrawamy na pół i szatkujemy dosyć drobno. Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach, obrane ze skórki jabłka również ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte jabłka skrapiamy lekko cytryną, aby nie ściemniały. Warzywa wrzucamy do miski i mieszamy.
Sok z wyciśniętej cytryny łączymy ze śmietaną i przyprawami, mieszamy do rozpuszczenia cukru i soli. Następnie wlewamy olej i całość porządnie mieszamy.
Warzywa tuż przed podaniem na stół łączymy z sosem.
Prosta surówka z kapusty pekińskiej gotowa!