Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką polana prostym sosem. Najłatwiejsza i najsmaczniejsza surówka do obiadu. Lekka i pełna witamin.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336568
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3304
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422366
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2343
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336568
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3304
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422366
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2343
Składniki
Kapustę przekrawamy na pół i szatkujemy dosyć drobno. Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach, obrane ze skórki jabłka również ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte jabłka skrapiamy lekko cytryną, aby nie ściemniały. Warzywa wrzucamy do miski i mieszamy.
Sok z wyciśniętej cytryny łączymy ze śmietaną i przyprawami, mieszamy do rozpuszczenia cukru i soli. Następnie wlewamy olej i całość porządnie mieszamy.
Warzywa tuż przed podaniem na stół łączymy z sosem.
Prosta surówka z kapusty pekińskiej gotowa!