Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik sałatkowy to połączenie prostych składników ze spektakularnym podaniem na stole.
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 70
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 69
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 70
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 69
Składniki
Zacznij od tego, aby ugotować jajka. Wrzuć je do wody i gotuj przez około 10 minut od zagotowania na twardo. Następnie obierz, a kiedy ostygną, pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z 1 łyżką majonezu, solą oraz koperkiem.
Przygotuj szynkę, krojąc ją drobno. Następnie posiekaj ogórki kiszone w kostkę, ale odsącz je dokładnie.
Teraz przygotuj tortownicę albo formę prostokątną. Na spód wyłóż 1/3 sera w plastrach, dopasowując go do rantów. Na to wyłóż połowę porcji ogórka kiszonego, połowę porcji jajek z majonezem i na całości rozsmaruj 2 łyżki ketchupu. Następnie przełóż 1/3 części szynki konserwowej, pozostałe jajka i ponownie ogórki kiszone. Wyłóż kolejną warstwę sera w plastrach, szynki konserwowej i ponownie sera. Całość przesmaruj teraz pozostałym ketchupem i łyżką majonezu. Przykrzyj ostatnią częścią szynki konserwowej i ponownie posmaruj ją majonezem. Na wierzch zetrzyj ser.
Przed podaniem umieść torcik sałatkowy w lodówce.