Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik sałatkowy to połączenie prostych składników ze spektakularnym podaniem na stole.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4210
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416630
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4210
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416630
Składniki
Zacznij od tego, aby ugotować jajka. Wrzuć je do wody i gotuj przez około 10 minut od zagotowania na twardo. Następnie obierz, a kiedy ostygną, pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z 1 łyżką majonezu, solą oraz koperkiem.
Przygotuj szynkę, krojąc ją drobno. Następnie posiekaj ogórki kiszone w kostkę, ale odsącz je dokładnie.
Teraz przygotuj tortownicę albo formę prostokątną. Na spód wyłóż 1/3 sera w plastrach, dopasowując go do rantów. Na to wyłóż połowę porcji ogórka kiszonego, połowę porcji jajek z majonezem i na całości rozsmaruj 2 łyżki ketchupu. Następnie przełóż 1/3 części szynki konserwowej, pozostałe jajka i ponownie ogórki kiszone. Wyłóż kolejną warstwę sera w plastrach, szynki konserwowej i ponownie sera. Całość przesmaruj teraz pozostałym ketchupem i łyżką majonezu. Przykrzyj ostatnią częścią szynki konserwowej i ponownie posmaruj ją majonezem. Na wierzch zetrzyj ser.
Przed podaniem umieść torcik sałatkowy w lodówce.