Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z sałatką jarzynową
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 63
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 10
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 243
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4073
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 63
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 10
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 243
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4073
Składniki
Warzywa: marchew, seler, pietruszka, ziemniak ugotować krótko, ziemniak do miękkości. Wszystko pokroić w drobną kostkę. Doprawić solą, pieprzem, majonezem i musztardą lub wasabi. Szpinak zblendować na papkę. Ubić białka na sztywną pianę, dodać po jednym żółtku aż do skończenia, następnie dodać pure ze szpinaku, potem dodać przesianą mąkę z proszkiem i krótko wymieszać. Przelać do formy na tort i piec w 180 st.C 50 minut. Wystudzony biszkopt przeciać na pół i nałożyć sałatkę. Udekorować zieleniną. Schłodzić w lodówce. Posypałam natką i szczypiorkiem.