Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z sałatką jarzynową
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14563
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19625
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14563
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19625
Składniki
Warzywa: marchew, seler, pietruszka, ziemniak ugotować krótko, ziemniak do miękkości. Wszystko pokroić w drobną kostkę. Doprawić solą, pieprzem, majonezem i musztardą lub wasabi. Szpinak zblendować na papkę. Ubić białka na sztywną pianę, dodać po jednym żółtku aż do skończenia, następnie dodać pure ze szpinaku, potem dodać przesianą mąkę z proszkiem i krótko wymieszać. Przelać do formy na tort i piec w 180 st.C 50 minut. Wystudzony biszkopt przeciać na pół i nałożyć sałatkę. Udekorować zieleniną. Schłodzić w lodówce. Posypałam natką i szczypiorkiem.