Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z sałatką jarzynową
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7020
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30571
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29301
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7020
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30571
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29301
Składniki
Warzywa: marchew, seler, pietruszka, ziemniak ugotować krótko, ziemniak do miękkości. Wszystko pokroić w drobną kostkę. Doprawić solą, pieprzem, majonezem i musztardą lub wasabi. Szpinak zblendować na papkę. Ubić białka na sztywną pianę, dodać po jednym żółtku aż do skończenia, następnie dodać pure ze szpinaku, potem dodać przesianą mąkę z proszkiem i krótko wymieszać. Przelać do formy na tort i piec w 180 st.C 50 minut. Wystudzony biszkopt przeciać na pół i nałożyć sałatkę. Udekorować zieleniną. Schłodzić w lodówce. Posypałam natką i szczypiorkiem.