Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 156
Dodano: 02.04.2018
Odsłon: 2348
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Jarzyny należy dokładnie umyć, włożyć do garnka z zimną, osoloną wodą.
Gotować aż będą miękkie (nie obieramy jarzyn, gotujemy je w całości).
Wskazówka - ziemniaki powinny być miękkie po upływie 20 minut. Pozostałe jarzyny gotujemy co najmniej 10 minut dłużej.
Ziemniaki gotujemy w mundurkach.
Za pomocą nożyka obieramy przestudzone, ale nie zimne jarzyny.
Kroimy warzywa w kostkę.
My przeciskamy je przez specjalne metalowe urządzenie.
Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, tak samo robimy z ogórkami.
Wszystkie składniki łączymy i dodajemy majonez i musztardę.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
My na Wiejskiej lubimy sałatkę jarzynową z kukurydzą, ale zabrakło w sklepie :) Pasuje także groszek, jak kto lubi - wiadomo :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)