Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka, która świetnie pasuje na wielkanocny stół, ale nie tylko! Łatwa w przygotowaniu i zawsze się udaje ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7717
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 249
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2758
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 560
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7717
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 249
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2758
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 560
Składniki
Jarzyny należy dokładnie umyć, włożyć do garnka z zimną, osoloną wodą. Gotować aż będą miękkie (nie obieramy jarzyn, gotujemy je w całości). Wskazówka - ziemniaki powinny być miękkie po upływie 20 minut. Pozostałe jarzyny gotujemy co najmniej 10 minut dłużej. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Za pomocą nożyka obieramy przestudzone, ale nie zimne jarzyny.
Kroimy warzywa w kostkę. My przeciskamy je przez specjalne metalowe urządzenie.
Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, tak samo robimy z ogórkami.
Wszystkie składniki łączymy i dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. My na Wiejskiej lubimy sałatkę jarzynową z kukurydzą, ale zabrakło w sklepie :) Pasuje także groszek, jak kto lubi - wiadomo :)