Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy przepis na pełną smaku w pełni tradycyjną sałatkę jarzynową. Ważne jest aby marchewka, pietruszka i seler nie pochodziły z puszki czy słoika. Idealnie aby warzywa pochodziły z wcześniej przygotowanego rosołu. Wody po ugotowaniu warzyw nie wylewamy - będzie ona idealna bazą pod sosy czy zupy. Cebule można zastąpić niewielką ilością zmiękczonego solą, pora. Tradycyjna sałatka jarzynowa naszych babć nie zawiera kukurydzy słodyczy dodają jej jabłka.
Zabielenie zupy serkiem topionym świetnie podkreśla smak fasolki a i osoby z...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Wspaniała, aromatyczna i wilgotna cytrynowa babka z cukinią powstała przy oka...
Odsłon: 609
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 531
Zabielenie zupy serkiem topionym świetnie podkreśla smak fasolki a i osoby z...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Wspaniała, aromatyczna i wilgotna cytrynowa babka z cukinią powstała przy oka...
Odsłon: 609
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 531
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Pokrojoną w talarki marchewkę, seler, ziemniaki i pietruszkę gotujemy w rosole lub zalewamy niewielka ilością wody, solimy, dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i doprowadzamy do średniej miękkości. Jabłka obieramy i kroimy na talarki. Ugotowane jarzyny wystudzamy, potem razem z jabłkiem przeciskamy przez sitko do sałatki jarzynowej tworząc z nich małe kwadraciki. To samo robimy z jajkami. Dodajemy pokrojone ogórki kiszone, drobno posiekaną cebulę, następnie groszek konserwowy. Sałatkę mieszamy z majonezem oraz musztardą, opcjonalnie doprawiamy sokiem z cytryny, sokiem z kiszonych ogórków, solą oraz pieprzem.