Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Święta to potrawa obowiązkowa!
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1032
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 935
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1032
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 935
Składniki
Najpierw zrobiłam sos. Jeśli sałatka ma dłużej postać to trzeba zrezygnować z jogurtu i zastąpić go majonezem lub olejem. Ugotowałam ziemniaki i marchew w mundurkach. `Nie powinno się używać warzyw po rosole, bo są wygotowane i bez smaku. `Dodatek gotowanej pietruszki i selera powoduje, że sałatka jest mulista w smaku i sypka w konsystencji. Ugotowałam jaja 8 minut od zagotowania. Wystudzone i świeże warzywa i dodatki obrałam i pokroiłam w kostkę. Jeśli ogórki mają grubą skórę to też można je obrać. Dodałam obcieknięty groszek. `Cebula jest dosyć ostra w smaku, można zastąpić ją porem, por jest dosyć twardawy , można go przelać krótko wrzątkiem na sicie. Doprawiłam pieprzem i solą. Sałatkę należy delikatnie mieszać, żeby nie zrobić pure ziemniaczano jajecznego.
Smacznego :)