Do góry

Sałatki Przepis na:

Tradycyjna sałatka warzywna

Tradycyjna sałatka warzywna

Autor:

Przepisów i artykułów: 689 Ocena: 14237

Dodano:

Odsłon: 1793

W Święta to potrawa obowiązkowa!

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tradycyjna sałatka warzywna

Przygotowanie

  1. Najpierw zrobiłam sos. Jeśli sałatka ma dłużej postać to trzeba zrezygnować z jogurtu i zastąpić go majonezem lub olejem.

    Ugotowałam ziemniaki i marchew w mundurkach.
    `Nie powinno się używać warzyw po rosole, bo są wygotowane i bez smaku.
    `Dodatek gotowanej pietruszki i selera powoduje, że sałatka jest mulista w smaku i sypka w konsystencji.

    Ugotowałam jaja 8 minut od zagotowania.

    Wystudzone i świeże warzywa i dodatki obrałam i pokroiłam w kostkę. Jeśli ogórki mają grubą skórę to też można je obrać.

    Dodałam obcieknięty groszek.

    `Cebula jest dosyć ostra w smaku, można zastąpić ją porem, por jest dosyć twardawy , można go przelać krótko wrzątkiem na sicie.

    Doprawiłam pieprzem i solą.
    Sałatkę należy delikatnie mieszać, żeby nie zrobić pure ziemniaczano jajecznego.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń