Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5653
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 95
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 555
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5653
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 95
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 555
Składniki
Jeden woreczek gotujemy w osolonej wodzie, drugi w wodzie z solą i kurkumą. Odsączamy go i odstawiamy na kilkanaście minut do wystygnięcia. Fasolę, tuńczyka i groszek odcedzamy z zalewy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na drobne kawałki. W misce kroimy układamy najpierw warstwę ryżu białego, następnie fasolę, ryż żółty, tuńczyka i groszek. Wierzch sałatki posypujemy papryką.