Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szuba lub Śledzie pod pierzynką - pod taką nazwą znana jest sałatka, którą prezentuję. W moich starych przepisach widnieje po prostu jako sałatka warstwowa. Często wszyscy przypominają sobie o niej przed Świętami, a przecież można ja robić na co dzień. Polecam :)
pólmisek, nóż, garnek do gotowania, tarka do warzyw
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 117
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 201
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1275
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 506
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 117
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 201
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1275
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 506
Składniki
I warstwa -2-3 filety śledziowe drobno pokroić, wyłożyć na dno półmiska.
II warstwa: -1 dużą cebulę pokroić w drobną kostkę. Ja przed wyłożeniem na śledzie, przelewam cebulę wrzątkiem na sitku, aby była łagodniejsza w smaku. Po wystudzeniu posolić i popieprzyć.
III warstwa: -2 ugotowane w mundurkach ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Posmarować warstwą majonezu.
IV warstwa: -2-3 pieczone buraki zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć.
V warstwa: - 2- 3 filety śledziowe pokroić drobno, ułożyć na burakach, posmarować warstwą majonezu.
VI warstwa: -3 jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce, posolić, popieprzyć, posypać posiekaną natką pietruszki.