Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szuba lub Śledzie pod pierzynką - pod taką nazwą znana jest sałatka, którą prezentuję. W moich starych przepisach widnieje po prostu jako sałatka warstwowa. Często wszyscy przypominają sobie o niej przed Świętami, a przecież można ja robić na co dzień. Polecam :)
pólmisek, nóż, garnek do gotowania, tarka do warzyw
Kuchnia azjatycka od lat zachwyca różnorodnością smaków, intensywnością aroma...
Odsłon: 328
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 286
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 104
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 14
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 164
Kuchnia azjatycka od lat zachwyca różnorodnością smaków, intensywnością aroma...
Odsłon: 328
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 286
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 104
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 14
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 164
Składniki
I warstwa -2-3 filety śledziowe drobno pokroić, wyłożyć na dno półmiska.
II warstwa: -1 dużą cebulę pokroić w drobną kostkę. Ja przed wyłożeniem na śledzie, przelewam cebulę wrzątkiem na sitku, aby była łagodniejsza w smaku. Po wystudzeniu posolić i popieprzyć.
III warstwa: -2 ugotowane w mundurkach ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Posmarować warstwą majonezu.
IV warstwa: -2-3 pieczone buraki zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć.
V warstwa: - 2- 3 filety śledziowe pokroić drobno, ułożyć na burakach, posmarować warstwą majonezu.
VI warstwa: -3 jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce, posolić, popieprzyć, posypać posiekaną natką pietruszki.