Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was przepis, który z pewnością przypadnie Wam do gustu – warstwową sałatkę, idealną na każdą okazję. To danie nie tylko wspaniale smakuje, ale również pięknie prezentuje się na stole, dzięki czemu z pewnością zachwyci Waszych gości. Sałatka składa się z kilku prostych składników, które tworzą razem niepowtarzalną kompozycję smaków. Jest łatwa do przygotowania, a jednocześnie efektowna, więc świetnie sprawdzi się zarówno na rodzinnych spotkaniach, jak i na większych przyjęciach.
deska do krojenia, miska, nóż, szklana miska
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2330
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1448
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 535
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3618
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1325
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2330
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1448
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 535
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3618
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1325
Składniki
Ugotowane i wystudzone ziemniaki kroimy w małą kostkę i wrzucamy na dno szklanej miski, po czym dokładnie je rozprowadzając. Gulasz angielski rozdrabniamy i umieszczamy na warstwie ziemniaków. Ugotowane na twardo jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach po czym kładziemy na gulasz angielski, równomiernie rozprowadzając. Ogórki kiszone kroimy w małą kostkę i układamy na startych jajkach. Obraną czerwoną cebulę kroimy w małą kostkę i wrzucamy do miski ze składnikami na sałatkę po czym równo rozprowadzamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach a następnie rozkładamy na wierzchu sałatki. Na warstwie sera umieszczamy majonez i równomiernie go rozsmarowujemy, posypując czarnym pieprzem. Szczypiorek z dymki drobno siekamy i posypujemy nim sałatkę. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na 30 minut do schłodzenia.