Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was przepis, który z pewnością przypadnie Wam do gustu – warstwową sałatkę, idealną na każdą okazję. To danie nie tylko wspaniale smakuje, ale również pięknie prezentuje się na stole, dzięki czemu z pewnością zachwyci Waszych gości. Sałatka składa się z kilku prostych składników, które tworzą razem niepowtarzalną kompozycję smaków. Jest łatwa do przygotowania, a jednocześnie efektowna, więc świetnie sprawdzi się zarówno na rodzinnych spotkaniach, jak i na większych przyjęciach.
deska do krojenia, miska, nóż, szklana miska
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3052
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37037
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1295
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1685
Smaczne danie :)
Odsłon: 779
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3052
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37037
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1295
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1685
Smaczne danie :)
Odsłon: 779
Składniki
Ugotowane i wystudzone ziemniaki kroimy w małą kostkę i wrzucamy na dno szklanej miski, po czym dokładnie je rozprowadzając. Gulasz angielski rozdrabniamy i umieszczamy na warstwie ziemniaków. Ugotowane na twardo jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach po czym kładziemy na gulasz angielski, równomiernie rozprowadzając. Ogórki kiszone kroimy w małą kostkę i układamy na startych jajkach. Obraną czerwoną cebulę kroimy w małą kostkę i wrzucamy do miski ze składnikami na sałatkę po czym równo rozprowadzamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach a następnie rozkładamy na wierzchu sałatki. Na warstwie sera umieszczamy majonez i równomiernie go rozsmarowujemy, posypując czarnym pieprzem. Szczypiorek z dymki drobno siekamy i posypujemy nim sałatkę. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na 30 minut do schłodzenia.