Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowa, sycąca i smaczna sałatka
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 209
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1080
Polecam.
Odsłon: 1065
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 209
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1080
Polecam.
Odsłon: 1065
Składniki
Sałatkę najlepiej przygotować w szklanym naczyniu - ładnie się wtedy prezentuje.
Pierwsza warstwa to starte, na tarce o dużych oczkach, jajka. Solimy i pieprzymy :) Następnie gruba warstwa majonezu, później pokrojony szczypiorek - nie żałować. Posypujemy przyprawą do sałatek, na to starty (duże oczka) żółty ser. Ostatnia warstwa starte rzodkiewki - najlepiej czerwone (ładnie wyglądają) ale może też być biała rzodkiew.
To wszystko, smacznego !