Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowa sałatka z tuńczykiem ma rewelacyjny smak a podana w oryginalny sposób zachwyci wszystkich gości na imprezie.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1084
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 699
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1201
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 263
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1084
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 699
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1201
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 263
Składniki
Zaczynam od przygotowania wszystkich składników. Jajka gotuję na twardo, ser żółty ścieram na tarce o grubych oczkach a pozostałe składniki drobno kroję. Do mojej sałatki wybrałam tuńczyk w sosie własnym i jego polecam kupić. Ryż gotuję 15 minut. Przygotowuję również sos. Majonez mieszam ze śmietaną i ewentualnie dodaję sól oraz pierz. Ugotowane jajka kroję w kostkę lecz 1 zostawiam w całości. Z tak przygotowanych składników będziemy robić sałatkę. Przygotowujemy garnek średniej wielkości. Wszystko zależy od naz jak dużą objętość będzie mieć sałatka. Naczynie wykładam folią spożywczą dokładnie dociskając dno. na Tak wyłożoną folię wykładam kolejno składniki. Jajko pokrojone w plasterki oraz szczypiorek. W tym momencie dodaję sól oraz pieprz. Następnie układam warstwę majonezu i rozprowadzam co całej sałatce. Na majonez wykładam ogórek kiszony, ugotowany i ostudzony ryż i tutaj przyprawiam sól oraz pieprz a następnie wykładam cebulę i drugą część majonezu. Na majonez wykładam tuńczyk oraz pokrojone jajka. Przyprawiam sól oraz pieprz. Wykładam ser żółty oraz ostatnią część majonezu. Tak przygotowaną sałatkę szczelnie domykam folią spożywczą która wystaje po bokach. Jeśli jej nie ma należy użyć nowej. Szczelnie zamkniętą sałatkę chowam do lodówki na całą noc. Wszystkie składniki muszą przejść smakiem. Sałatka nie będzie puszczać wody więc powinna się utrzymać na talerzu. Na drugi dzień przygotowujemy talerz na którym ma być podana sałatka i delikatnie przekładamy ją. U mnie wyszło to bez problemu.