Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na sałatkę warzywną do słoików z kapusty, ogórków i papryki. Smaczna idealnie pasuje jako dodatek do jesienno-zimowych obiadów i nie tylko.
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20587
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2271
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 36
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20587
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2271
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 36
Składniki
Kapustę szatkujemy, ogórki kroimy w plastry. Przekładamy do miski i zasypujemy 4 łyżkami soli. Odstawiamy na godzinę.
Do drugiej miski ścieramy na tarce o dużych oczkach marchewkę. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka oraz paprykę pokrojoną w paski. Zasypujemy 2 łyżkami soli i odstawiamy na godzinę.
Po godzinie odlewamy z warzyw wodę i łączymy je razem. Dokładnie mieszamy i napełniamy słoiki.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy, cukier i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wlewamy zalewę do słoików. Przyprawy rozkładamy po równo w każdym słoiku.
Słoiki pasteryzujemy w garnku. Garnek wykładamy ściereczką, wkładamy słoiki i zalewamy wodą. Gotujemy przez 15 minut. Następnie słoiki wykładamy do góry dnem do ostygnięcia. Gotowe…