Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna sałatka z jajkiem i tuńczykiem
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12729
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1444
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13923
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5806
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12729
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1444
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13923
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5806
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Przestudź, obierz i pokrój na ćwiartki.
Paprykę, pokroić w kostkę. Pomidory i oliwki na połówki. Cebulę w pióra lub półplasterki.
W miseczce wymieszaj wszystkie składniki na sos. Jeśli będzie zbyt gęsty dodaj odrobinę wody.
Do przygotowania sałatki przygotuj jeden duży półmisek lub dwa mniejsze.
Na początek ułóż sałatę podzieloną na mniejsze części. (Jeśli sałatkę będziemy podawać od razu połowę sosu można od razu polać po sałacie. Jeśli sałatki nie podajemy od razu cały sos polewamy na wierzch sałatki tuż przed jej podaniem.)
Na sałacie ułóż pokrojone wcześniej warzywa, podzielonego na mniejsze kawałki tuńczyka oraz jajka. Sałatkę polać przygotowanym sosem i udekorować posiekanym szczypiorkiem.