Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest wiosna, zbliża się Wielkanoc i sezon na szparagi więc czemu by tego nie połączyć i przygotować kolorową sałatkę na świąteczny stół? A różowe jajka? Tak, to możliwe! Wystarczy zabarwić je naturalnie sokiem z buraka, a pięknie zaprezentują się w sałatce oraz jako dodatek do innych dań.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 391
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2913
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 391
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2913
Składniki
Jajka ugotuj na twardo (przepiórcze około 4-5 minut) Wystudź i obierz jajka. Do słoika wlej sok, wodę oraz ocet, wymieszaj i włóż obrane jajka na około 10-12 godzin. Ja przygotowałam je o g. 20.00, rano, około g. 8.00 były różowe!
Ugotuj szparagi przez kilka minut, przełóż do zimnej wody i osusz. Połowę liści sałaty rozłóż na talerzu do podania, pozostałą część pokrój w szerokie paski. Ogórek i rzodkiewkę pokrój obieraczką do warzyw w paski i plasterki. Rozłóż pokrojone na połówki różowe jajka, rzeżuchę, plasterki cebuli oraz awokado. Rozłóż szparagi i posyp wszystko migdałami. Składniki na sos dobrze wymieszaj. Polej sałatkę sosem i ciesz się smakiem wiosny!